تلفیق مدیریت مالی و دولتی اسلامی

مطالعات و پژوهش های مدیریت دولتی و مالی اسلامی

تلفیق مدیریت مالی و دولتی اسلامی

مطالعات و پژوهش های مدیریت دولتی و مالی اسلامی

علی خوش نیت هستم دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته رشته معارف اسلامی و مدیریت مالی دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
در این وبلاگ مطالعات و پژوهش های مربوط به مدیریت دولتی اسلامی و مدیریت مالی اسلامی قرار داده خواهد شد
پیام های کوتاه

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت مالی می توانند در حوزه های مختلفی همچون سرمایه گذاری و بانکداری و بیمه و مدیریت ریسک و مهندسی مالی (ارایه روشهای نوین مالی)، تامین مالی و اعتباری و ... و در پستهای مرتبط سازمانی ازجمله معاونت مالی (در مفهوم جدید آن ) و معاونت سرمایه گذاری و تامین مالی اعتبارات مالی در بانکها و ارزیابی اقتصادی پروژه ها و شرکتهای سرمایه گذاری و بورس اوراق بهادار و غیره مشغول بکار شوند. این رشته در حال حاضر دارای آینده شغلی بسیار مناسبی می باشد. امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا وجود دارد.

۲۱ اسفند ۹۶ ، ۰۸:۱۶
علی خوش نیت

یکی از مسایلی که در سال های اخیر مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است توجه به مسائل اقتصادی کشور می باشد. نامگذاری سال های پی در پی با موضوعات اقتصادی و با محوریت اقتصاد مقاومتی نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد. در این میان بانک و نظام بانکی که نقش اصلی و اساسی در رگ های اقتصاد جامعه دارد باید در نظام اسلامی کاملاً منطبق با موازین اسلام اداره شود تا به عنوان پایه و اساس اقتصاد اسلامی نقش موثری را ایفا کند.         با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، انگیزه مضاعفی فراهم شده است تا با استفاده از خط مشی های کلی در این سیاست ها ، نظام اقتصادی متکی به دانش و فناوری ، عدالت بنیان ، درون زا و برون گرا ، پویا و پیشرو محقق شود و الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام عینیت یابد . سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان راهنمای سیاستی برای هرگونه سیاستگذاری اقتصادی، نیازمند مفهوم شناسی عملیاتی در زمینه های مختلف از جمله بانکداری است . به دلیل بانک محور بودن نظام تأمین مالی در کشور اهمیت پرداختن به نظام بانکی برای تطبیق عملیاتی آن با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری دوچندان می شود.

پرسش محوری مقاله این است که الگوی بانکداری مقاومتی در اقتصاد ایران دارای چه ابعادی است و زمینه های بانکی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده کدام است.


۱۳ اسفند ۹۶ ، ۲۳:۱۷
علی خوش نیت

رشته‌ی مدیریت یکی از رشته‌های علوم انسانی به شمار می‌رود. علوم انسانی، مجموعه‌ی رشته‌هایی هستند که حاصل گردآوری و دسته‌بندی تجربه‌ها در جهت شناخت انسان و حل مسائل مربوط به آن، چه در بعد فردی (مثل روانشناسی و زبان شناسی) و چه در بعد اجتماعی، هستند (مثل جامعه‌شناسی و اقتصاد). علوم انسانی، برخلاف شناختی که از آن در دوره‌ی متوسطه وجود دارد، در سطوح دانشگاهی (به خصوص دانشگاه‌های کشورهای پیشرفته)و کاربردی آن از جایگاه بسیار مهم و بالایی برخوردار است. این اهمیت، از پیچیدگی فردی و اجتماعی انسان‌ها و دشواری شناخت آن‌ها و حل مسائل و مشکلات مربوط به آن‌ها ناشی می‌شود؛ تا جایی که فهم و درک با ابزارها و تسهیلات ساخته‌ی خود انسان‌ها سروکار دارد (مانند علوم مهندسی) و یا با پدیده‌ها و طبیعت قابل لمس و قابل مشاهده درگیر است (مانند علوم زیستی و طبیعی)، حل و فصل مسائل مربوط به آن‌ها بسیار آسان‌تر از زمانی است که روی رفتارهای پیچیده و غیر قابل پیش‌بینی و تصور فردی و اجتماعی انسان‌ها مطالعه می‌شود.
مدیریت در معنای ساده و عامیانه‌ی آن، امری عمومی است که به هر نوع ریاست، سرپرستی، زمان‌بندی و برنامه‌ریزی برای انجام کارهای شخصی و مانند آن‌ها گفته می‌شود.
مدیریت در معنای علمی و دانشگاهی آن، به اداره‌ی کارها و انجام کارهای مناسب به کمک دیگران برای رسیدن به اهدافی معین در یک مجموعه گفته می‌شود. اداره‌ی کارها به این معنا، نیازمند برنامه‌ریزی، تشکیل یک سازمان و یا نظام دادن به یک مجموعه برای اجرای برنامه‌ها، فراهم کردن و تهیه‌ی امکانات و افراد مورد نیاز برای اجرای برنامه‌ها، نظارت بر اجرای صحیح و به‌موقع برنامه‌ها و این قبیل اقدامات است. 
مدیریت مجموعه‌های انسانی، از گروه‌ها و تیم‌های کوچک گرفته تا شرکت‌ها، ادارات، سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و مانند آن‌ها و از موسسات دولتی گرفته تا شرکتهای خصوصی، شرکت‌های تولیدی و صنعتی یا خدماتی، بانک‌ها و مانند آن‌ها را در بر می‌گیرد.
موضوع رشته‌ی مدیریت، مسائل و موضوعات به وجود آمده در محل های فوق را در بردارد. در طول تحصیل در این رشته، مسائل و موضوعات مربوط به اداره‌ی سازمان‌ها و جوامع مطرح می‌گردد و راه‌ها و روش‌های مدیریت آن‌ها و لوازم و پیش‌نیازهای مربوط ارائه می‌شود. رشته‌ی مدیریت نیز مانند سایر رشته‌های علوم انسانی حاصل گردآوری تجارب مدیران موفق و راه‌های موفقیت در مدیریت و یا روش‌های بهبود و اصلاح سازمان‌ها و جوامع می‌باشد.
رشته‌ی مدیریت در رده‌ی علوم میان رشته‌ای نیز قرار می‌گیرد. این علوم، علومی هستند که از رشته‌های دیگر و یا ترکیبی از آن‌ها برای پرداختن به مسائل و موضوعات مربوط به رشته‌ی خود بهره می‌گیرند. برای مثال، رشته‌ی مدیریت، از رشته‌ی روان‌شناسی، جهت تجزیه و تحلیل بعد روحی و روانی انسان‌ها و رفتارهای آن‌ها، از اقتصاد، جهت درک داد‌ و ستدهای کوچک و بزرگ در جامعه و چگونگی تهیه‌ی منابع مالی جوامع و افراد آن‌ها، از ریاضیات، جهت استفاده از استدلال‌ها و تحلیل‌های ریاضی در اندازه‌گیری و سنجش کمی روابط در سازمان‌ها و مانند آن بهره می‌گیرد.

۰۷ اسفند ۹۶ ، ۰۸:۲۹
علی خوش نیت

مقام معظم رهبری :

اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست بلکه اقتصادی است که بتواند در مقابل بحران هاو جزر و مدهای بین الملل مقاوم باش . 

۰۶ اسفند ۹۶ ، ۲۳:۴۷
علی خوش نیت